Se poate sa fii slaba si pufoasa in acelasi timp?

Se poate sa fii slaba si pufoasa in acelasi timp?

 

Stiti acel moment cand dupa o dieta ati ajuns la greutatea dorita si sunteti multumite de ceea ce vedeti in oglinda cu hainele pe voi, dar fara ele rasare semet acel strat adipos care iese pe dupa marginile lenjeriei intime? Eu stiu momentul ala si pana nu demult dadeam vina pe conformatie. De fapt problema este compozitia corporala si rezultatul este o consecinta a greselilor facute pe durata procesului de slabire. Daca tinedem doar catre normopondaribilitate, aspectul pfuos nu ar trebuie sa fie o problema majora, insa daca nu ne dorim sa fim doar slabe ci sa fim si tonifiate, atunci trebuie sa acordam o si mai mare atentie alimentatiei.

Iata care sunt principalele 3 greseli care duc la aspectul de slabuta-pufoasa:

  1. Consumam prea putine calorii.

Din pacate notiunea de deficit caloric este inteleasa gresit si ajungem sa taiem drastic numarul de calorii pe care le consumam si in loc de deficit caloric ajungem la o alimentatie hipocalorica.

Exista si doua motive frecvente care justifica oarecum aceasta alegere gresita:

  • Alegem sa mancam putin, bazandu-ne doar pe numarul mic de calorii, insa alegem alimente nepotrivite in dieta: cartofi prajiti, produse de patiserie si panificatie, dulciuri. Ne consolam cu gandul am consumat putine calorii si am mancat ceea ce ne face placere, fara sa luam in considerare ca desi slabim, kilogramele nu se duc din stratul adipos, ci din masa musculara
  • Ne dorim sa slabim mult intr-un timp scurt, fara sa luam in considerare ca perioada de stagnare se va instala cu mult mai rapid.
  1. Nu acordam atentie micronutrientilor

In procesul de slabire ne concentram mult pe deficitul caloric si pe calculul macronutrientilor, respectiv carbohidratii, proteinele si grasimile. Ceea ce nu stim este ca si micrnutrientii, mai exact vitaminele si mineralele, acizii grasi si aminoacizii au un rol extrem de important in remodelarea corporala, iar o deficienta a unuia dintre micronutrienti poate modifica intreg procesul de slabire si implicit rezultatul final.

  1. Antrenamente nepotrivite

Antrenamentele cardio facute in exces si exclusiv sunt cele mai frecvente greseli. Mitul alergatului la nesfarsit inca persista atunci cand vrem sa slabim, dar sa ne si tonifiem in acelasi timp. Antrenamentele cele mai eficiente sunt cele care alterneaza miscarea aeroba (alergare, aerobic, bicicleta eliptica, cea clasica sau medicinala, inotul) cu cea anaeroba ( antrenamente cu greutati, hiit cu greutati si de intensitate scazuta, sprinturi).

Asadar, daca va regasiti si voi in acest tip de compozitie corporala, corectati greselile de mai sus, consumati proteina si disciplinati-va atat din punct de vedere alimentar, cat si psihic-emotional, caci asta este un proces lent, dar nu imposibil.

 

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back