Slabitul pe bani- factor psihologic sau necesitate?

Slabitul pe bani- factor psihologic sau necesitate?

Daca fiecare dintre noi am intelege ca mancatul putin si des in variante cat mai simple si naturale nu numai ca ne ajuta sa slabim, sa ne mentinem, dar sa avem si o sanatate optima, industria slabitului ar da faliment.
Majoritatea persoanelor cu probleme de greutate, au trecut de cel putin doua ori prin schimbari spectaculoase. Un slabit rapid, mai ales prima data cand au luat masuri in acest sens, apoi cu o revenire treptata a kilogramelor, continuand cu a doua repriza de slabit care, de data asta a mers putin mai greu, dar rezultatul a fost unul imbucurator. Sub influenta unor factori diversi, kilogramele tind sa se reacumuleze, si asta pentru ca persoanele cu predispozitie genetica spre ingrasare, trebuie sa fie toata viata extrem de atente la alimentatie. In acest caz este imperios necesar ca stilul alimetar sa fie schimbat pentru totdeauna, iar derapajele alimentare sa fie facute cu o frecventa extrem de redusa.

Trecand prin tot felul de fluctuatii de genul, organismul nostru va raspunde din ce in ce mai greu la stimulii slabitului, iar asta ne poate face sa credem ca nu se mai poate face nimic, doar daca apelam la sfatul specialistilor. Cei mai multi nu vor veni cu idei inovatoare, altele pe care deja le cunoasteti, insa o parte dintre ei vor veni fie cu principii ce nu pot fi sustinute pe termen lung, ca de exemplu dietele ce au la baza disocierea alimentelor, fie cu suplimente care promit o scadere rapida in greutate, cele mai recomandate fiind celebrele shake.uri care inlocuiesc o masa sau arzatoarele de grasime care pun o presiune foarte mare si deloc benefica pe inima.

Cand lipsa timpului nu ne permite sa studiem principiile slabitului sau sa concepem meniuri echilibrate pentru slabit, ajutorul unui specialist este bine venit, insa este foarte important sa alegem unul care chiar stie ce face, iar recomandarile lui se fac in baza unei anamneze specifice.

Cum recunoasteti un bun nutritionist? Ei bine, este simplu. Niciodata nu va cobori caloriile sub 1500-1200, niciodata nu va exclude macronutrientii esentiali, ci doar va adapta cantitatile in functie de nevoile voastre si, foarte important, va recomanda meniuri echilibrate si calitative din punct de vedere nutritional.
Un alt ajutor de nadejde este un instructor de fitness si asta pentru ca atunci cand intri intr-o sala de forta, cel mai probabil nu esti familiarizat cu aparatele si nici nu vei avea o idee exacte despre exercitiile tinta pentru obiectivul tau. Un antrenor va sti sa conceapa un program adaptat nevoilor tale si va supraveghea antrenamentul pentru a se asigura ca exercitiile sunt facute corect.
Acestea fiind spuse, o astfel de investitie materiala este binevenita si va va ajuta sa puneti bazele unei vieti sanatoase pe termen lung.

La polul opus se afla acei „specialisti” care vor sa inoveze acest proces de slabire prin idei deloc studiate, cele mai multe dintre ele fiind doar niste idei si principii subiective. In aceasta categorie se incadreaza cei care recomanda planuri alimentare extreme precum cele vegane, hiper proteice sau cele care induc cetoza, bazandu-se pe o alimentatie formata exclusiv din grasimi si proteine de origine animala. Tot ce este dus la extrem este gresit si este foarte simplu sa intelegem de ce: eliminarea unor macronutrienti, pe termen lung, nu fac altceva decat sa creeze dezechilibre organice.
Cu siguranta stiti deja ca cei mai sus mentionati vor marsa foarte mult pe rezolvarea problemelor de sanatate cronice, iar asta este absolut deplasat, caci pentru a trata sau a vindeca boli, unele destul de grave, exista medici specialisti. Medicii, pe langa un tratament, vor include in terapie inclusiv un regim alimentar special conceput pentru vindecarea unor probleme de sanatate, sau cel putin pentru ameliorarea simptomatologiei specifice.
Asadar, atunci cand un „specialist’’ pretinde ca va ajuta sa slabiti si sa va vindecati printr-un program online disponibil pentru oricine este dispus sa plateasca, ei bine acesta trebuie evitat. Daca banii se pot castiga usor ori slabitul poate fi un moft in multe cazuri, atunci cand intervina sanatatea in joc, trebuie sa fim extrem de precauti si sa cerem sfaturi si parerei autorizate.
Altfel, excesele sau restrictiile duse la extrem nu sunt potrivite pentru nimeni, indiferent ca le platim sau nu. Moderatia, ratiunea si rabdarea sunt intotdeauna cheia succesului.

SURSA FOTO: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back