„Sunt pregatita sa slabesc!”- Intre teorie si practica

 

 

„Sunt pregatita sa slabesc!”- Intre teorie si practica

Stiti momentul acela, nu, cand perechea aia de pantaloni care ne venea lejer abia mai intra pe noi si ne simtim absolut inconfortabil atunci cand o purtam? Banuiesc ca da din moment ce ati ajuns sa cititi acest material.

Fiecare dintre noi, persoanele cu probleme de greutate, am trecut la un moment dat prin aceasta experienta, de altfel cea care ne-a facut sa luam masuri in aceasta privinta. Numai ca nu toti am reusit din prima, desi teoretic stiam tot ce trebuie facut pentru a reveni la kilogramele initiale.

Chiar daca teoria, aparent simpla, o stim, practica, de cele mai multe ori, ne tine pe loc.

 

Unde gresim?

  1. Nu urmarim caloriile consumate

Cu toate ca stim ca trebuie sa mancam mai putin, acesta fiind principiul de baza in slabire, calculam si cantarim totul din ochi, iar aici ne putem pacali foarte usor, chiar daca alegem sa consumam doar alimente sanatoase. Dupa ce ne calculam necesarul de calorii zilnice pentru slabire, cel putin in prima luna de dieta, este necesar sa folosim si un cantar de bucatarie si un calculator al maconutrientilor pe care ii consumam. Vom avea supriza sa aflam ca ceea ce credeam noi ca e putin si calitativ, este de fapt un surplus caloric.

 

  1. Interpretam gresit noile trenduri intr-ale slabitului

Pe vremea cand slabitul nu era o industrie banoasa, toata lumea stia ca pentru a slabi trebuia sa manance mai putina mancare si sa reduca painea, ceea ce in zilele noastre inseamna deficit caloric si low carb. In ultimii ani circula diverse teorii prin care putem slabi manancand abolut orice ne place, iar aceasta informatie este suficienta pentru a ne face de cap. La ce se refera aceste teorii de fapt? In mare parte, atunci cand sub acest slogan nu se ascund diverse produse de slabire precum ceaiuri, pastile si alte pseudo-suplimente, se refera la reinterpretarea mancarurilor noastre preferate, gatite intr-o forma mult mai simplificata: mai putine grasimi, mai putin prajit, mai putini carbohidrati si tot felul de trucuri care ne ajuta sa pacalim psihicul in fata ispitelor culinare.

 

  1. Fugim de proteina si alergam catre carbohidrati

Nu de putine ori am auzit persoane care cred ca cea care ne ingrasa este carnea, nicidecum preparatele pe baza de cereale si amidon. Lucrurile sunt fix invers. Proteina animala este cea care ne ajuta sa slabim, indiferent ca este vorba de carne sau oua. Lactatele sunt bune si ele, insa cu masura, caci ele contin de regula o cantitate destul de mare de grasimi. Asadar, un piept de pui la gratar cu o salata sau legume la gratar este cu mult mai eficienta decat o portie de cartofi fierti cu o felie de paine, fie ea si integrala.

 

  1. Gustarile hipercalorice

Gustarile sunt recomandate, insa nu obligatorii. Totusi sunt de luat in calcul pentru a evita instalarea unei senzatii exagerate de foame care ne va face sa mancam prea mult la una dintre mesele principale. Cateodata insa alegerea acestor gustari este total gresita din punct de vedere caloric si nutritional. Multe persoane stiu ca este sanatos si recomandat sa consume oleaginoase sau un produs proteic, insa ne scapa din vedere cantitatea si numarul de calorii, fie alegem prea multe fructe oleginoase, fie optam pentru un baton proteic, ambele depasind cu mult necesarul de calorii alocate unei gustari. 20 de grame de nuci/migdale sau un iaurt grecesc sunt variantele cele mai sigure.

 

  1. Trisezi

Celebrele „cheat days” sau zile de incarcare care nu sunt deloc necesare atunci cand planul alimentar este unul echilibrat si nu este exclus absolut niciunl dintre macronutrienti. Asadar, daca zilnic consumam proteina, carbohidrati si grasimi, acea zi pe saptamana in care alegem sa mancam dulciuri si fast-food nu sunt nimic altceva autosabotare.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back