Vergeturile- le acceptam sau continuam cautarea leacului minune?

 

 

Vergeturile- le acceptam sau continuam cautarea leacului minune?

 

Vergeturile apar ca urmare a cresterii bruste sau a fluctuatiilor de greutate la fel de bruste, dar si sarcina, acestea avand aspectul de dungi care brazdeaza pielea, cele mai predispuse zone fiind abdomenul, sanii, fesele si coapsele, insa pot aparea si in zona bratelor sau a gambelor.

In forma incipienta, vergeturile au o culoare violacee, iar in acest punct lotiunile sau uleiurile de piele cu consistenta grasa, pot ajuta pielea sa se refaca mai usor si vergeturile sa nu devina prea adangi sau prea groase. O data ce ele apar, vor ramane pentru totdeauna pe pielea noastra, insa cu timpul vor deveni albe. In functie de grija pe care o acordam rutinei corporale, ele pot deveni slab vizibile. Daca le neglijam acestea nu numai ca vor fi adanci, dar vor capata aspect de taietura.

 

De ce apar?

Principala cauza a aparitiei vergeturilor este intinderea excesiva si brusca a pielii, insa pot fi cauzate si pe un fond genetic, hormonal, cortizonul avand un rol semnificativ in pierderea elasticitatii pielii, dar si si factori care suprasolicita pielea precum sportul cu greutati, respectiv culturismul.

 

Se poate scapa de ele definitiv?

In jurul acestei conditii ale pielii inca planeaza o mutime de mituri, iar cele mai des intalnite sunt cele care spun ca vergeturile apar doar pe pielea femeilor sau ca ar putea disparea complet.

Vergeturile apar pe pielea femeilor, a barbatilor si a adolescentilor deopotriva pentru ca niciuna dintre cele doua categorii nu sunt scutite de ingrasarea brusca sau a ritmului de crestere rapid.

Faptul ca se spune si chiar se promite ca, alegand anumite tipuri de creme sau proceduri cosmetice se poate scapa definitiv de vergeturi, nu doar ca este un mit, ci si o mare minciuna. O data ce pielea a crapat, caci practic asta se intampla, nu se mai poate repera cu nimic si asta pentru ca pielea nu este afectata superficial, ci pana la stratul mijlociu. Asta este deja o leziune, motiv pentru care capata si aspectul de cicatrice.

Bineinteles ca, ingrijite din pripa, vergeturile pot fi diminuate si impiedicate sa se extinda pe portiuni mari de piele.

Iata cum putem diminua asepectul deranjant al vergeturilor:

  • Aplicarea cremelor sau uleiurilor de piele cat mai grase;
  • Aplicarea lotiunilor sau a serumurilor pe baza de retinol;
  • Unguentele sau gelurile pe baza de tretinoin;
  • Aplicarea gelului natural din planta de Aloe Vera;
  • Tratamentele minim invazive, precum terapia cu laser, cu lumina intens pulsata si microdermabraziune;
  • Tratamentul chirurgical care  va elimina complet vergeturile, insa fiind vorba despre o operatie estetica, nu numai ca poate fi extrem de costisitoare, dar implica si riscuri majore specifice interventiilor chirugicale. Mai mult de atat, acest tip de tratament nu previne reaparitia vergeturilor, asadar fluctuatiile de greutate vor face sa apara altele noi.

Desi de-a lungul anilor, desi vergeturile si celulita au fost considerate imperfectiuni de netrecut cu vederea conform anumitor standarde beauty, ambele sunt o normalitate. Statistic vorbind, fara sa fie in legatura cu obezitatea sau supraponderabilitatea, majoritatea este alcatuita din femei cu celulita si vergeturi.

Cu singuranta ca asta nu inseamna ca nu mai este nimic de facut, insa o data ce am dobandit cele doua conditii de mai sus tot ceea ce putem face este sa diminuam efectele ingrijindu-ne pielea corepunzator, in niciun caz nu trebuie sa ne ascundem sub haine si sa abandonam rutinele de ingrijire sau alimentatia sanatoase si activitatea fizica.

 

SURSA FOTO: GOOGLE

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back