Tort de mere – vrăbiuță 


O fi pofta de dulce normala? O daaaaa! 
Dar pofta de dulciuri? Cu siguranța nu! Dulciurile procesate obținute cu ajutorul zaharului sau a îndulcitorilor nocivi sunt extrem de dăunătoare organismului. Găsim astăzi tit felul de pungi si pachetele frumos colorate care nefăcând cu ochiul atât noua cât si celor mici. Toate sunt pline de E-uri, coloranți, arome artificiale, agenți de afanare si îngroșare si multe alte minuni care dacă ma întrebați pe mine, nu sunt comestibile.

Cu gândul la tortul de mere al mamei, dar si la o alimentatie sănătoasă am făcut prăjitura de mai jos.
🍰Se curata merele de coaja si cotor si se pun la cuptor intr-o cratiță antiaderenta unsa cu puțin unt topit. Eu am ales aici untul de cocos. Locul rămas gol din mijlocul merelor se umple cu boabe de strugure sau banana. Se tine la cuptor cratiță cel puțin 20 de minute la foc mediu in cuptorul preîncălzit. 

🍰 Pentru blat folosim:
– 4 sau 6 oua ( depinde de mărimea cratiței)
– mix de faina ( integrala de grâu, târâte de psyllium,  hrisca)
– apa, 
– esența naturală de vanilie ( nu la plic, ci lichida),
– bicarbonat de sodium/ praf de copt, 
– miere de salcâm, 
– caise deshidratate si date la robot. 

Albușurile se bat spuma si apoi se adauga gălbenușurile si restul ingredientelor. Eu am pus cantitățile din ochi, dar ca idee cam 6-7 linguri de faina, 4 oua, 159-200 ml apa, o lingura de bicarbonat, 2 linguri de miere, jumătate de lingurita de esența de vanilie si 4 caise. Ca sa avem o compoziție aerată si crescută uniform e bine sa folosim un mixer. 

Se scoate cratiță si se pune compoziția peste mere. Se da la cuptor pana la coacere. Putem verifica dacă blatul e copt cu o scobitoare. 
Dacă vreți un plus de aroma, peste mere puteți adauga scortisoara. 
Pofta buna!!!
*Multumim Georgiana Joshua

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back