Restrictia calorica fara infometare

De regula, oamenii au tendinta sa considere ca restrictia calorica este unul si acelasi lucru cu infomatarea, obicei total gresit si nerecomandat atunci cand vine vorba despre slabire. Si asta pentru ca in ciuda ideilor de pana acum, infometarea este o solutie care functioneaza pe un termen extrem de scurt, insa consecintele sunt grave atat din punct de vedere al sanatatii, dar si al kilogramelor, care se vor incapatana sa ramana acolo unde s-au depus.Totusi, ca sa putem scapa de kilogramele in plus trebuie sa reducem caloriile, pentru ca acesta este principiul universal al oricarei diete de slabire. Apropo de asta, sunt persoane care considera cuvantul dieta ca fiind ceva rau si, ca un stil de viata sanatos, ar fi mult mai recomandat. Ei bine, dieta, in mod norma, trebuie sa fie un stil de viata sanatos. Astfel exista diete de slabire, asa cum exista si diete medicale recomandate in anumite afectiuni.
Cum reducem caloriile fara sa ne infometam?
 1. Suplimentam proteinele
Pentru ca procesarea lor presupune consum de energie, proteinele cresc metabolismul cu pana la 100 de calorii pe zi si confera si senzatia de satietate. Daca 30% din consumul caloriilor vor fi luate din proteine, asta inseamna ca se vor consuma cu aproximativ 400 de calorii mai putin, iar poftele culinare, in special cele nocturne, vor disparea ca prin minune.
 2. Evitam sucurile si toate bauturile dulci
Desi inca persista ideea conform careia, o dieta eficienta se bazeaza pe fructe si pe sucuri de fructe, este total gresit, iar studiile ultimilor ani demonteaza acest mit. Evident ca fructele sunt bune, au vitamine, fibre si minerale, dar si foarte mult zahar (fructoza). Sucurile de fructe, chiar si cele naturale, nu aduc nimic altceva in afara de apa si zahar, caci fibrele si utrienti importanti raman in pulpa si in coaja fructului. De altfel nici restul bauturilor dulci, cum ar fi cafelele preparate cu lapte, frisca si toppinguri nu sunt recomandate deloc. Chiar daca pe moment taie senzatia de foame din cauza gustului dulce foarte pregnant, tot zaharul din ele se va metoboliza sub forma de grasime.
 3. Limitam consumul de carbohidrati
Eliminam in totalitate carbohidratii rai, adica cei rafinati. Nu absolut pentru dulciuri, zahar in toate formele lui, paine alba si alte fainoase, ori produselor de patiserie. Sunt recomandati insa carbohidrati complecsi, insa si aceia consumati cu moderatie, caci in lipsa unei activitati fizice, din cauza numarului mare de calorii, pot aduce kilograme in plus.
 4. Facem sport
Antrenamentele cu greutati sunt cele mai bune si recomandate tipuri de activitate fizica atunci cand vorbim despre o slabire frumoasa cu un tonus bun al pielii si o musculatura frumos definita. Evident ca si exercitiile de tip cardio sunt bune, insa efectele lor benefice se refera in mare parte la sanatatea inimii, iar in ceea ce priveste slabitul, la eliminarea apei din tesuturi prin transpiratie.
 5. Bem apa
Apa cat cuprinde, deoarece avem nevoie ca tot organismul nostru sa fie in permanenta hidratat, pentru a functiona normal. Plus de asta, consumul de apa intensifica arderile pe o perioada de pana la 60 de minute dupa ingerare. Lipsa apei duce la deshidratare, care la randul ei provoaca senzatii de sete. Setea de multe ori poate fi confundata cu foame si astfel apare mancatul mult, intre mese si fara un orar precis.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back