Vreau un corp frumos, dar…

 

Vreau un corp frumos, dar…

 

Toate doamnele si domnisoarele isi doresc sa aiba un corp frumos si armonios si daca s-ar putea, fara niciun fel de efort. Dar cum asta este imposibil,  acum vine intrebarea „Sunt dispusa sa fac sacrificii pentru asta?”

De regula raspunsul este DA mai ales atunci cand traim revelatia unei schimbari, insa la o analiza mai amanuntita a ceea ce inseamna aceasta schimbare, acel DA se transforma treptat in POATE, CRED si intr-un final, in NU POT!

De ce se ajunge aici?

In primul rand pentru ca ne setam rezultate nerealiste, adica mult intr-un timp scurt. Tendinta in aceasta situatie este de a manca foarte putin si de a ne suprasolicita cu efortul fizic. De aici rezulta un deficit caloric foarte mare care atrage dupa sine epuizarea fizica si psihica care se poate manifesta prin stari de ameteala, lesin, stare de nervozitatea accentuata, dureri puternice de cap si insomnie.

Rezultatele rapide nu se mentin pe termen lung tocmai din cauza starilor mai sus mentionate. Ceea ce trebuie sa intelegem si sa acceptam este ca un rezultat frumos si de durata se obtine treptat si poate dura chiar ani pana la atingerea formei perfecte, atunci cand luam in considerare si remodelarea corpului prin sport. Nu putem slabi, creste si defini masa musculara in acelasi timp, ci lucrurile se fac treptat. Nu putem mentine masa musculara consumand mai putin de 1200-1500 de calorii zilnic obtinute doar din alimente slab calitatative din punct de vedere nutritional si, cel mai important, nu putem face asta fara proteina animala.

Din pacate, toate aceste obiceiuri nocive sunt considerate a fi sacrificii, cand ele nu inseamna nimic altceva decat o trauma pentru organism.

Care sunt, de fapt, sacrificiile?

  1. Rabdarea

Desi la o prima vedere poate parea usor, rabdarea va fi foarte des pusa la incercare si asta pentru ca ea va trebui sa devina o virtute. Asa cum spuneam, rezultatele frumoase si de durata se obtin in timp indelungat. Chiar daca putem ajunge la greutatea dorita intr-o luna sau doua, adevarata provocare este MENTINEREA rezultatului, iar asta inseamna perseverenta, dorinta si rabdarea de a duce la bun sfarsit lupta. Cel putin un an  va trebui sa mentinem rezultatul obtinut, astfel incat greutatea la care am ajuns se ramana in memoria organismului nostru. Apoi rabdarea se mai refera si la faptul ca noul stil de viata va fi pentru totdeauna, cu cateva mici exceptii cand putem sa ne rasfatam cu ceva „interzis’’.

 

  1. Schimbarea stilului de gatit

Nu este deloc usor ca dupa o viata de gatit „traditional’’ trebuie sa readaptam totul…este un SACRIFICIU sa invatam sa preparam mancarurile preferate, dar mai sanatoase si cu mai putine calorii. Asadar, trebuie sa schimbam micul dejun alcatuit din sandwichuri cu mezeluri, trebuie sa invatam sa sotam legumele si sa nu le mai calim sau sa le prajim in baie de ulei, trebuie sa reinventam traditionala ciorba din care nu lipsesc cartofii si pastele fainoase, trebuie sa invatam ca desertul este un moft si nu o necesitate. Stiu ca multe veti spune ca aveti familie si nu puteti gati separat. E perfect pentru ca nici nu trebuie. Noul stil de viata sanatos se adreseaza tuturor membrilor familiei, pentru ca asta nu inseamna doar slabit, ci si sanatate.

 

  1. Fara abateri

Tot ma des vad ca atunci cand propun un program alimentar cu o lista specifica de alimente, apar intrebarile suplimentare precum „dar putem manca si x alimenta, nu vad x aliment pe lista, pot inlocui x cu y’’ si lista poate continua.

Poate va intrebati de ce atata strictete? Pentru fix respectarea listei respective inseamna DISCIPLINA. Daca intr-o zi ne abatem de la ea consumand ceva in plus, vom avea aceeasi tendinta si a doua zi si tot asa pana cand nu vom mai tine cont de nimic. E nevoie de multa strictete la inceputul dietei si asta poate fi SACRIFICIUL cel mai mare, insa disciplina nu se poate dobandi altfel. Cu siguranta ca puteti fenta lista cu alimentele permise, dar cand veti trage linie, totul va fi in defavoarea voastra.

 

Acestea fiind spuse, slabitul chiar cere SACRIFICII. Nu supraomenesti, nu draconice, insa destul de mari pentru cineva care nu este suficient de motivat si de convins de ceea ce isi doreste.

 

 

 

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back