Când altii îmbătrânesc, eu aleg să întineresc

Uitându-ma la niște poze de acum câțiva ani am realizat ca, deși timpul a trecut peste mine, de fapt arat si ma simt mai tânăra. Acum, in prag de Anul Nou, vreau sa vorbim despre ce înseamnă a te simți mai tânăr. Realitatea este ca fiecare dintre noi este exact așa cum simte si cum se percepe. 

Propria noastra percepție despre sine si respectul pe care ni-l acordăm, nu influentează doar starea noastra de spirit, ci si felul in care cei din jur ne tratează. 

Atunci când îți recâștigi stima de sine pentru ca ai reușit sa schimbi ceva la viața ta, fie ca este vorba de mașina, pantofi, masura pantalonilor sau pur si simplu modul in care gândești, se vede. Se vede așa de bine ca începe sa conteze si pentru cei din jur. 

Stima de sine merge mana in mana cu încrederea in potențialul tău, in ceea ce poți face sau deveni. 

Odată cu multe kilograme pierdute, cele mai multe dintre noi ne schimbam si stilul vestimentar, reușim sa ne vedem mai frumoase si mai încrezătoare in propriile forte. Iată câteva sfaturi despre cum sa arati cu 10 ani mai tânăra. Toate aceste lucruri au un impact mai mare dacă sunt făcute concomitent. 

1. Rutina zilnică de îngrijire a fetei si machiajul

La 20 de ani nu prea se vede diferenta dacă am folosit o crema buna de fata sau nu si nici dacă avem machiajul perfect, însă pe masura ce trece timpul, aceste lucruri încep sa conteze din ce in ce mai mult. 

Alege dermato- cosmeticele pentru îngrijirea fetei si optează pentru un machiaj cât mai fin si in nuanțe naturale.  Un rimel aplicat corect si un gloss sau un ruj pot face minuni după 30 de ani, cu condiția ca fața sa fie tratată corect înainte de machiaj. 

Nu uitați, machiajul nu trebuie sa fie aplicat ca o masca, ci pentru a evidenția trăsăturile naturale. Fondul de ten intr-un strat prea gros nu face decât sa îmbătrânească. 

2. Coafura potrivita

Cu timpul, pielea noastra are tendința de a se lasă si de aceea o coafura pana la umeri sau cu volum in vârful capului crează iluzia optica de lifting. După o anumită varsta brunetul închis poate părea ușor nepotrivit pentru textura tenului si poate îmbătrâni inutil. La fel se poate intampla si cu nuanțele stridente de blond. 

3. Încearcă sa ai 7-8 ore de somn pe noapte

In timpul somnului, corpul se reface  si funcțiile de regenerare sunt accelerate, așa ca statul târziu noaptea ar trebui sa iasă din calcul. 

4. Slăbește

Kilogramele in plus ne dau si ani in plus si ne îmbătrânesc. Am fost socata la un moment dat când la 24 de ani cineva mi-a spus ca arat de 35 si partea proasta e ca avea dreptate. 

5. Fa mișcare

Sportul de cel puțin trei ori pe săptămâna este foarte indicat atât pentru sănătate, cât si pentru procesul de slăbire. Este dovedit științific ca persoanele care fac miscare, nu numai ca au mai multă energie, dar au si varsta biologica mai mica, comparativ cu persoane de aceeași varsta care nu fac nici un fel de sport. 

6. Postura

Trage de umeri in spate si corectează-ți postura. Îndreaptă capul, nu sta aplecata la citit sau computer, ci încearcă sa aduci cartea la nivelul ochilor. Umerii drepți dau înălțime întregului corp si o aliura zvelta. 

7. Hidratează-te si exfoliaza  pielea moartă

O piele hidratata si exfoliata la timp va fi mereu strălucitoare si luminoasa. Folosește masca de exfoliere o data pe săptămâna si vei vedea diferenta. 

Nu uita ca hidratarea se face pe exterior si pe interior, de aceea consuma apa suficientă. 

8. Ai garderoba potrivita?

Niște simple haine ne pot schimba dramatic felul in care aratam. Croiala nepotrivita ne va face sa părem deformate, in schimb cea potrivita ne va pune in valoare corpul. O data cu trecerea anilor eu una recomand cel puțin bluzitele si puloverele in culori deschise si pastelate. Alături de niște perle sau o broșa simpla vă vor schimba in totalitate look-ul. 

Nu evitați hainele casual sau sport si nu uitați ca 50% din ceea ce porți este atitudinea. 

9. Fii in legatura cu divinitatea

Nu detinem controlul tuturor lucrurilor si dacă stau bine sa ma gândesc, aproape ca nu dețin controlul a nimic, dar este cineva acolo sus, care tine totul in mana Lui. Credință înseamnă pace in suflet, iar pacea din suflet se vede pe fata. 

10. Relațiile

Leaga relatii cu oamenii potriviți si tine-i langa tine pe cei care îți au o stare de bine si te fac sa zâmbești, să râzi, să iubesti. 

Existam prin relație si prin contact direct cu ceilalți. Suntem supuși relațiilor si relaționați si avem nevoie unii de alții. Prețuiește oamenii de langa tine si învață sa fii selectiva in același timp. Toți trebuie sa aibă ajutorul tău, însă nu toți trebuie neaparat sa rămână in viața ta. 

Fii înțeleaptă! 

Material & foto: Georgiana Nabbout

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back