Foamea e foame, iar poftele … îngrașă

As manca o amandina, o pizza…orice! Cand este carenta nutritiva si cand este capriciu?

Psihicul joaca un rol extrem de important in buna noastra functionare cotidiana, insa din cand in cand este pus la incercare si i se testeaza limitele de catre diversi factori externi.

Pentru ca suntem un grup de suport pentru slabit, toate ne confruntam sau ne-am confruntat candva cu problemele de greutate. Unul dintre factorii care ne pune psihicul la incercare, in cazul nostru, este dieta. Venind de la un stil de viata alimentar haotic, cel care ne-a adus kilogramele in plus, suntem puse fata in fata cu tentatiile si rezistenta noastra in fata lor. Si este al naibii de greu sa ne reeducam in aceasta privinta, indiferent de cat de motivate am plecat la drum, indiferent de cate perechi de pantaloni au ramas in vitrina magazinului pentru ca nu ne-au incaput sau indiferent de perioada lunga de timp in care nu am indraznit sa iesim la plaja fara sa ne simtin stanjenite de formele pline ale corpurilor noastre.
De cele mai multe ori traim cu impresia ca, o data dat startul dietei, ne bombardeaza toate POFTELE din lume. Este fals. Aceste „pofte” le am simtit mereu, numai ca ni le-am satisfacut, am cedat in fata lor si le-am considerat ca fiind parte din alimentatia noastra zilnica. Faptul ca acum le ignoram, isi fac simtita prezenta mult mai acut.
Aud tot mai des femei care pun aceste pofte pe seama unor probleme medicale, a unor carente nutritionale, iar asta este scuza perfecta pentru a ceda in fata tentatiilor. De multe ori cedeaza cu totul si abandoneaza lupta. O prajitura, o pizza sau o portie de cartofi prajiti nu reprezinta un remediu sau o echilibrare a nivelului de vitamine si minerale din corp, a caror lipsa pot crea dezechilibre in organism. Acestea sunt doar mofturi.
O a doua scuza extrem de des folosita este scaderea glicemiei. Este foarte posibil ca aceasta, in lipsa glucidelor sa scada, insa nu atat de mult incat sa ne puna viata in pericol si sa ne aruncam in primul tort pe care il vedem sau in prima punga de chipsuri care ne iese in cale. Cata vreme glicemia se incadreaza in baremele normale, durerea de cap sau un tremor al membrelor sunt doar efectul de sevraj aparut ca urmare a lipsei zaharului din alimentatie. Aceste senzatii sunt intr-adevar suparatoare, insa un fruct, ne poate creste glicemia asta impiedicata, cazuta si imobilizata la sol, intr-un mod sanatos.
#vrabiutelor, inainte de orice dieta faceti un set de analize si daca ele sunt perfecte, „poftele” care vor aparea pe durata dietei vor fi doar „mofturi”. In cazul in care analizele medicale nu sunt perfecte, consultati-va cu un medic in privinta unui regim de viata sanatos care sa va imbunatateasca starea de sanatate, dar si forma fizica. Cu siguranta niciun medic nu va recomanda prajituri, pizza, ciocolate si alte alimente care fac subiectul „carentelor” noastre.
Niste #vrabiute va sustin in drumul vostru catre o viata sanatoasa si un corp armonios si va stau la dispozitie cu „ciripeli” de incurajare, de informare si, cateodata, de mustrare.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back