3 2 1- Sarbatori fericite!

3 2 1- Sarbatori fericite!

Inca un ajun de Craciun impreuna, inca un an plin de provocari si aventuri se apropie de final si sper ca dupa ce tragem linie, bilantul sa fie unul bun cu reusite, cu bucurii si recunostinta.
Si pentru ca aici cel mai des vorbim despre slabit, despre stilul de viata sanatos si mentinerea unei siluete frumoase, sarbatorile sunt o cumpana pentru cele mai multe dintre noi. Se da o batalie intensa intre ambitie si cedarea in fata ispitelor, iar lupta este castigata in functie de ratiunea fiecareia dintre noi.
Frustrarea alimentara ne face sa fim morocanoase, nervoase, triste, pe alocuri chiar nefericite in aceasta perioada. Acum fie alegem sa fim mai drastice decat niciodata, fie sa cadem prada tentatiilor culinare si sa stricam ce am obtinut. Ambele situatii sunt gresite, dar atunci cand panica pune stapanire pe noi, incepem sa ne pierdem rationamentul.

Cei 13 ani de slabit si mentinere m au purtat prin toate ipostazele, dar cele mai importante lectii invate au fost rabdarea si cumpatarea. Va povesteam intr-un material trecut ca in primul an de mentinere am fost foarte stricta si am adaptat absolut toate preparatele traditionale nevoilor mele de atunci. Nu regret nicio clipa, iar asta a fost un test pe care l-am trecut cu brio.
In anii urmatori m-am mai relaxat din acest punct de vedere si am inteles urmatoarele lucruri pe care as vrea sa le impartasesc si cu voi. Pe mine m-au ajutat enorm:

1. De Craciun nu e musai sa slabesti
In fond, perioada sarbatorilor dureaza maxim o saptamana, perioada in care, foarte probabil ca nici in restul anului nu slabim spectaculos. Cel mai important in aceasta perioada este sa nu ne ingrasam, iar asta este destul de simplu daca vom continua sa calculam caloriile.

2. Te poti bucura de preparatele traditionale
Dar nu de toate in acelasi timp. In toata aceasta saptamana de sarbatoare avem tot timpul la dispozitie ca in fiecare zi sa ne bucuram de fiecare preparat in parte pe rand. Da, Da! Inclusiv de cozonac care alaturi de o cafea se transforma intr-un mic dejun delicios si bogat in nutrienti cata vreme este un cozonac preparat cu ingrediente alese atent si naturale. O felie subtire nu a omorat pe nimeni si, oricum, aceleasi calorii se regasesc si  intr-un bol plin de cereale cu lapte. O lingura de salata de Boeuf la gustari, 3 sarmalute la pranz si o fripura insotota de o salata sau muraturi la cina nu numai ca ne satisfac poftele, dar ne ajuta sa mentinem un deficit caloric un deficit caloric.

3. Uita de griji
In ceea ce priveste silueta, daca urmezi pasii de mai sus nu ai cum sa dai gres. Lasa stresul de o parte si singura preocupare trebuie sa fie timpul de calitate. Razi din toata inima, razi cu hohote, topaie in jurul bradului cand desfaci cadourile, bucura-te de insemnatatea acestei sarbatori si fii recunoscatoare pentru tot ceea ce e in viata ta!

Sarabatori fericite si sa ne revedm cu bine in noul an!

sursa foto: Google

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back