Reteta de curry cu somon – keto-vrabiuta


1 lingura de ulei de cocos,
2 cepe feliate fin (eu pun una rosie si una alba)
5-6 rosii mijlocii
4 catei de usturoi
1 bucata de ghimbir (2-3cm)
3 linguri de pasta clasica de curry (eu folosesc marcile Pasco si Patak’s)
1 cub de supa de pui (nu se simte gustul de pui in curry)
200ml lapte de coco
o mana de coriandru maruntit (pastrati un pic pentru servire)
500g de somon fara piele
Se mixeaza fin rosiile, usturoiul si ghimbirul.
Se adauga ceapa feliata cu un pic de sare in grasime pana ce devine moale (cam 6-8 minute).
Se adauga pasta de curry peste ceapa si se lasa sa se gateasca 3 minute.
Se adauga mixul de rosii si se lasa sa scada 10 minute.
Se adauga laptele de coco si coriandrul maruntit. Se lasa sa mai scada un pic (cam 10 minute) si sosul sa devina consistent/gros.
Se pune pestele in cratita si se acopera cu sos. Aici sunt doua posibilitati : daca faceti reteta cateva ore inainte de a manca, stingeti focul, puneti pestele, acoperiti cu sos si puneti capac. Pestele se va gati in caldura din cratita si va fi perfect cand il mancati. E varianta pe care o prefer pentru ca orice curry e mai bun daca se odihneste putin. 
Cealalta varianta e sa puneti pestele in cratita, acoperiti cu sos si lasati sa se gateasca cum va place. Dureaza cam 5 minute. Se serveste cu un pic de coriandru maruntit si cu garnitura pe care o vreti. Eu mananc low carb deci nu orez, ci legume, konjac etc.
Reteta propusa de: Elinn Kauri – Grupul de suport Jurnal de Vrăbiuță https://www.facebook.com/groups/279043965922929/

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back