Cele mai frecvente scuze cand vine vorba despre slabit

 

Cele mai frecvente scuze cand vine vorba despre slabit

 

Atunci cand kilogramele in plus se aseaza rand pe rand pe corpul nostru candva zvlet, primul lucru care ne vine in minte este ca trebuie sa luam masuri. Ce-i drept, rareori ne mobilizam cand vedem ca am castigat 2, 3 kilograme in plus. Panica se instaleaza in momentul in care hainele nu ne mai cuprind deloc sau atat cat sa nu ne simtim confortabil cu ele.

Cu cat amanam mai mult decizia de a scapa de cele cateva kilograme acumulate, cu atat timpul trece in defavoarea noastra si ne trezim cu 10, 15 kilograme in plus, iar de aici drumul devine putin mai complicat, si asta, pentru ca va trebui sa incepem o dieta foarte bine pusa la punct. Si pentru ca nu reusim sa slabim peste noapte, sau pentru ca ne-am obisnuit sa mancam doar ceea ce ne place, imediat incep si scuzele pentru a mai amana putin momentul.

Iata care sunt cele mai frecvente scuze:

 

  1. Dietele nu sunt pentru mine

In primul ran trebuie sa stabilim ce inseamna mai exact o dieta. In niciun caz nu este acelasi lucru cu programele de slabit, deja celebre, care sunt prezente pe internet de foarte multi ani. O dieta se refera mai intai de toate la un stil de viata sanatos, mai exact la felul in care gatim si consumam alimentele. O dieta sanatoasa nu va exclude absolut niciun macronutrient important. Asadar daca ati probat deja una dintre celebrele diete bazate pe consumul exclusiv al unui macronutrient, sau o dieta bazata pe disociere si chiar una cu un deficit caloric foarte mare, atunci trebuie sa incercati varianta corecta pentru voi.  Tot ce trebuie sa faceti este sa va hidratati, sa reduceti grasimile daunatoare dobandite prin pajire, cele prezente in produsele de patiserie sau semipreparatele. Renuntati la zahar, gatiti cat mai simplu si mai curat, adica mai mult la cuptor, la grill si la abur si reduceti consumul de carbohidrati simpli.

  1. Dietele sunt scumpe

Ba chiar deloc. Un stil de viata sanatos este cu mult mai ieftin decat mancarea procesata, dulciurile, semipreparatele si produsele pe care le luam in fiecare dimineata in drum spre serviciu de la covrigariile si patiseriile preferate.

Slabitul nu inseamna multi bani pentru ca stilul alimentar sanatos nu inseamna doar somon proaspat, doar avocado si fructe exotice cu denumiri complicate. Stilul de viata sanatos inseamna legume, proteina si carbohidrati complecsi. Asadar carnea de pui, lactatele si legumele proaspete si pestele nu reprezinta un sacrificiu material, ci dimpotriva, renutand la obiceiurile culniare gresite, veti vedea ca faceti si economii.

 

  1. Sunt prea pofticioasa

Nu este nimic gresit in a avea pofte. Gresit este sa nu ne putem rezuma la A GUSTA o bucatica din alimentul nostru preferat, dar cu multe calorii. Restrictiile prea drastice pe care le facem atunci cand vrem sa slabim, nu fac altceva decat sa produca frustrare, iar asta ne impiedica sa ducem la bun sfarsit lupta cu kilogramele. Plus ca exista atat de multe variante de a reinterpreta deserturile sau mancarurile noastre preferate, dar cu mai putine calorii. Cum facem asta? Inlocuim zaharul cu indulcitor, faina alba cu faina de ovaz, migdale, cocos sau naut si cu putina imaginatie face niste prajituri sau catite extraordinare.

  1. Retin apa

O viata sedentara, o hidratare deficitara si o alimentatie dezehilibrata si haotica favorizeaza aceasta retentie de apa. Intr-adevar exista si cauze medicale pentru aceasta problema, insa daca vizita la doctor nu confirma nicio problema de sanatate care ar avea aceasta consecinta, stiti deja ce aveti de facut: putina miscare, mese organizate si hidratare.

  1. Asa e metabolismul meu

Metabolismul este asa cum il facem noi, in fuctie de stilul de viata pe care il alegem. Nu exista metabolism lent sau metabolism rapid, exista doar metabolism. Acesta poate fi incetinit sau activat, in functie de alegerile noastre. Daca ne deplasam doar cu masina, urcam doar cu liftul si stam in canapea sau pe scaun toata ziua, evident ca metabolismul va incetini pentru ca nu este pus in miscare de nicio activitate cu consum energetic. La fel se intampla si daca ne hranim gresit, consumam carbohidrati in exces, excludem proteinele animale si mancam o data pe zi la ore tarzii. Daca sanatatea nu permite practicarea unei activitati sportive, este suficient sa facem plimbari mai lungi, sa urcam scarile si sa avem 3 mese principale pe zi, eventual si 2 gustari.

Sursa foto: Google

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back