Despre slabit- Principii sau mituri?

Despre slabit- Principii sau mituri?

Ca in orice alt aspect al vietii noastre atunci unde zona de confort este destul de bine delimitata, intocmai se intampa si in situatia cand ajungem in punctul in care constatam ca ar trebui sa mai pierdem cateva kilograme. Asteptam mereu momentul potrivit care niciodata nu este acum. Ba inca mai este mancare in frigider, ba ca nu am terminat carnea de porc din congelator, orezul si sacul de cartofi din camara, ba ca nu sunt BANI si multe alte scuze pe care si voi, la fel ca si mine, le cunoasteti foarte bine.
Am enumerat motivele de mai sus pentru ca in jurul lor planeaza o multime de mituri conform carora nu putem slabi.
Sa fie oare adevarate?

1. Carne de porc nu este buna
Oh ba da, e chiar foarte gustoasa. Mitul care planeaza in jurul acestui tip de carne se refera la grasimi si nu este un secret faptul ca acest tip de carne este grasa. Insa nu este neaparat o grasime rea asa cum tindem sa credem. Dimpotriva, o putem folosi chiar in avantajul nostru. Diferenta o face felul in care preparam carnea de porc. Daca o vom praji, ceea ce nu este acelasi lucru cu topirea grasimii, vom transforma o calitate intr-un defect. Pe langa asta conteaza foarte mult si care parte din porc alegem sa o consumam, fiindca slaninuta cu paine, nu este acelasi lucru cu un muschiul de porc la gratar. Nici ceafa de porc la gratar alaturi de o salata verde nu a dus vreodata la obezitate. Asadar, nu aruncati carnea de porc din congelator, ci mai degraba derivatele din aceasta carne: MEZELURILE.

Exemplu de masa: 120 de grame de carne de porc muschi/cotlet/ceafa+ salata de sfecla/ varza/ dovlecei+vinete la gratar.

2. Uita de carbohidrati
Uita, intr-adevar, de cei simpli adica orice inseamna prajiturele, crantanele, bombonele si ale diminutive cu zahar.
Orezul si cartofii din camara pot face parte din alimentatia noastra de dieta, conditia fiind sa nu mancam in exces nici orez si nici cartofi, mai ales prajiti. De cartofii prajiti poti sa uiti!
Atat orezul, cat si cartofii pot fi un ajutor de nadejde atunci cand urmam o dieta si mai ales atunci cand facem si sport, ajutandu-ne sa mentinem frumos masa musculara, insa pentru asta nu ar trebui sa depasim 80 de grame la una dintre mesele principale.

Exemplu de masa: 3 linguri de orez (fiert simplu sau cu legume)/1 cartof mediu fiert/copt+ 150 de grame de carne de pui/ peste la gratar sau cuptor+o salata verde.

3. Nu sunt bani
Chiar daca cei mai multi cred ca slabitul este conditionat de alimente scumpe si exclusiviste, realitatea este cu totul alta. Putem slabi usor si eficient cu alimentele de baza, cele pe care le cumparam in mod normal de la piata sau de la supermarket. Daca nu dorim sa facem performanta si sa mergem la concursuri de fitness, putem sa slabim si cu mancaruile de baza, conditia fiind sa reducem aportul de carbohidrati (paine, cartofi, fainoase in exces), mai putin ulei la gatit si absolut deloc prajeli.
Daca am ajuns sa ne ingrasam, fie am facut-o ca am mancat prea mult fast food si dulciuri, iar astea nu sunt ieftine deloc, fie am mancat cantitati prea mari de mancare. Indiferent care este motivul pentru care am ajuns in punctul in care trebuie sa slabim, o dieta atrage dupa sine si o oarecare economie.

Facebook Comments

Related Posts

by
Previous Post Next Post
0 shares
Back